«Ψάχνουν» 4,7δισ. ευρώ για φέτος για να μπορούν να λειτουργούν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

«Ψάχνουν» 4,7δισ. ευρώ για φέτος για να μπορούν να λειτουργούν


Ψάχνουν» 4,7δισ. ευρώ για φέτος για να μπορούν να λειτουργούν

Με το δημόσιο να είναι ο πρώτος οφειλέτης στα ασφαλιστικά ταμεία ,τα ταμεία οδηγούνται στην χρεοκοπία καθώς αναζητούν άμεσα 4,7δισ. για φέτος την στιγμή που τα χρέη του κράτους προς τα ταμεία από τα 2,7δισ. ευρώ το 2003 έφθασαν στα 12,6, δισ. και η εισφοροδιαφυγή τα 8,5 δισ. ευρω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ Κουτρουμάνη
«είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά, έκρουσε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί τον χειρότερο εισφοροδιαφεύγοντας. Οι οφειλές του δημόσιου τομέα στα ταμεία, που το 2003 ανέρχονταν σε 2,7 δισ. ευρώ, θα φτάσουν φέτος τα 12,6 δισ. ευρώ. Αλλά συνολικά η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή που αφαιρεί από τα ταμεία άλλα 8,5 δισ. ευρώ σωρευτικά.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία τα πέντε μεγάλα ταμεία, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΝΑΤ χρειάζονται «μόλις» 4,7 δισ. ευρώ επιπλέον για φέτος, σε σχέση με όσα εισέφερε ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτά τα κεφάλαια αναζητούνται, προκειμένου να μπορούν τα Ταμεία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ασφαλισμένους και συμβαλλόμενους φορείς.
Αυτή η έλλειψη ρευστότητας στα ταμεία τα οδηγεί σε αύξηση των καθυστερήσεων μέχρι την πρώτη καταβολή της σύνταξης ή/και του εφάπαξ.
Στο ΙΚΑ ο χρόνος αυτός έχει φτάσει τους επτά μήνες, στον ΟΑΕΕ τους 10, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια!
www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες