Σοκ στη Θεσσαλονίκη: στη φυλακή ο πρόεδρος παιδικού σταθμού ! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: στη φυλακή ο πρόεδρος παιδικού σταθμού !



Αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσε σε γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Τριανδρίας φήμη που διαδόθηκε ότι ο πρόεδρος του οργανισμού που διαχειρίζεται το σταθμό εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ανήσυχοι γονείς επικοινωνούν καθημερινά με το δήμο Τριανδρίας ρωτώντας να μάθουν αν αληθεύουν οι φήμες και παίρνουν την απάντηση ότι “ο πρόεδρος απουσιάζει, διότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας”. Γονείς όμως που έμαθαν ότι ο πρόεδρος είναι προφυλακισμένος εξοργίστηκαν και εξέφρασαν την ανησυχία τους στη “Μ”. “Είχα το πρώτο μου παιδί στο σταθμό και τώρα πηγαίνω το δεύτερο. Μόλις άκουσα για την υπόθεση, εξοργίστηκα. Πώς είναι δυνατόν να έχει την ευθύνη του οργανισμού ένας υπόδικος;”, αναρωτιέται γονέας. “Ακούγεται στην Τριανδρία ότι...”, λέει πατέρας παιδιού.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
Η δημοτική αρχή Τριανδρίας πάντως δεν γνώριζε τίποτε για τυχόν παράνομη δραστηριότητα του προέδρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο. “Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του. Μου ζήτησε μάλιστα να αντικατασταθεί και πράγματι ξεκινούμε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του”, εξηγεί στη “Μ” η δήμαρχος Τριανδρίας Πολυξένη Δρίτσα. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει εμπλακεί ο πρόεδρος σε υπόθεση ναρκωτικών. Σας το δηλώνω κατηγορηματικά. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση ακόμη και την υποψία να είχαμε. Προφανώς είναι φήμες. Προσωπικά γνωρίζω ό,τι μου μετέδωσε η οικογένειά του”, υποστηρίζει η κ. Δρίτσα.

... ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πέρα από τις δικαιολογίες που προβάλλονται για την απουσία του προέδρου, η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης. Πριν από ενάμιση μήνα ο πρόεδρος του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Τριανδρίας και ένας συνεργός του συνελήφθησαν στο Κιλκίς μετά από καταγγελία Κιλκισιώτη ότι τον απειλούσαν, για να εισπράξουν χρήματα που τους όφειλε. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τοκογλυφία και εκβίαση. Διατάχθηκε η προφυλάκισή τους και ξεκίνησε η κύρια ανάκριση. Βέβαια, μέχρι να υπάρξει δικαστική απόφαση, ουδείς μπορεί να θεωρήσει τον πρόεδρο ένοχο. Επίσης, δεν έχει σχέση με υπόθεση ναρκωτικών, όπως φημολογείται στην Τριανδρία.
“Είναι κακοπροαίρετοι και κακόβουλοι όσοι λένε διάφορα στα καφενεία. Δεν έχει καμία σχέση οτιδήποτε προσωπικό με τη λειτουργία του σταθμού”, λέει συγγενής του προέδρου.

Λειτουργεί άψογα

Όσον αφορά το βρεφονηπιακό σταθμό Τριανδρίας, σύμφωνα με γονείς, λειτουργεί άψογα. “Είμαι παιδίατρος, φέρνω το παιδί μου εδώ και γνωρίζω ότι ο σταθμός είναι από τους πιο οργανωμένους, με σύγχρονα προγράμματα για τα παιδιά. Πρέπει να νιώθουν ασφάλεια οι γονείς”, δηλώνει ο κ. Γιάννης Ρίτσαλης, γονέας. Ο βρεφονηπιακός σταθμός διαθέτει 20 υπαλλήλους και φυλάσσει 100 παιδιά και 20 βρέφη. Έχει νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, διατροφολόγο, βοηθητικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. “Τα παιδιά είναι μέχρι 4 ετών, εφόσον δεν απορροφηθούν από τα νηπιαγωγεία. Ικανοποιήσαμε όλες τις αιτήσεις, που στην πλειοψηφία ήταν από δημότες μας. Ήρθαν και γονείς που δεν είναι δημότες, λόγω των χαμηλών τροφείων”, υποστηρίζει η δήμαρχος.

Πηγή:Άρθρο του Φώτη Κουτσαμπάρη, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=41854
http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες