Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ διαδέχεται τη ΝΔ... ξαναγράφει την ιστορία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ διαδέχεται τη ΝΔ... ξαναγράφει την ιστορία


Θα σας παρουσιάσουμε μερικούς πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή από ομιλητές της ΝΔ και τον Α. Σαμαρά προκειμένου να καταλάβουμε πως το ΠΑΣΟΚ πλαστογραφεί τα στοιχεία επιβεβαιώνοντας ότι την ιστορία τη γράφουν οι νικητές...


Θα αρχίσουμε σήμερα παρουσιάζοντας ένα πίνακα που δείχνει τη διαχρονική εξέλιξη του χρέους και την αλματώδη άνοδό του που χρεώνει το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ όταν τη διαδέχεται στην εξουσία. Δείτε τον παρακάτω πίνακα:







Στην διαχρονική εξέλιξη του Δημόσιου χρέους βλέπουμε δύο αιχμές. Η μια είναι το 1993, όπου το χρέος αυξάνει κατά 24,1% του ΑΕΠ μέσα σε ένα έτος και η άλλη είναι το 2009 όπου το χρέος αυξάνει κατά 14,2% του ΑΕΠ μέσα στο έτος. Δηλαδή κατά σύμπτωση κάθε φορά που φεύγει η ΝΔ από την κυβέρνηση και έρχεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ το Δημόσιο χρέος εμφανίζει ένα τεράστιο άλμα που χρεώνεται στην «κακή» προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έρχεται στην εξουσία ξαναγράφει την ιστορία όπως το συμφέρει. Δηλαδή φορτώνει προς τα πίσω ότι μπορεί να του βελτιώσει την μελλοντική του εικόνα. Εκτός του ότι είναι παράλογο μέσα σε ένα χρόνο (το 1993 και το 2009 αντίστοιχα) να έχει αυξηθεί με ένα τέτοιο άλμα το χρέος του Δημοσίου, οι αριθμοί το διαψεύδουν κατηγορηματικά.


Αναλυτικά λοιπόν, το άλμα στο χρέος του 1993 κατά 24,1% του ΑΕΠ ισοδυναμεί με 21,1 δις €. Αυτό το ποσό θα πρέπει να είναι ανάλογο με το έλλειμμα του έτους εκείνου εφόσον πάντα τα ελλείμματα χρηματοδοτούνται με δανεισμό. Και όμως το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης που θα έπρεπε να ισοδυναμεί με την αύξηση στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, ήταν μόλις 6,8 δις € το 1993. Μόνο οι αλχημιστές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας εξηγήσουν πως μέσα σε ένα έτος όπου οι συνολικές δανειακές ανάγκες του προϋπολογισμού ανέρχονται σε 6,8 δις €, τελικά για να καλυφθούν αυτές απαιτούνται 21,1 δις €.


Το ερώτημα είναι απλό:


ΑΦΟΥ ΤΟ 1993 ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΨΑΝ 21,1 ΔΙΣ € ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟ 6,8 ΔΙΣ €
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 14,3 ΔΙΣ € ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ;



Η απάντηση για όσους τα ψάχνουν αυτά είναι απλά ότι η διαφορά οφείλεται στις λογιστικές απάτες του ΠΑΣΟΚ , για ευνόητους μικροπολιτικούς λόγους.


Ας πάμε τώρα στο 2009. Η διαφορά στο Δημόσιο χρέος κατά 14,2% στο ΑΕΠ (από το 2008 στο 2009) ισοδυναμεί με 35,1 δις €. Αντίστοιχα το ύψος του ελλείμματος για το έτος 2009 είναι 30,6 δις € και υπολείπεται κατά 5 δις € περίπου από την αύξηση του χρέους. Και στην περίπτωση του 2009, το έλλειμμα που υπολογίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αδικαιολόγητα μικρότερο από την αύξηση του χρέους.


Το ερώτημα είναι το ίδιο όπως για το 1993:


ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ 35,1 ΔΙΣ € ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ "ΜΟΝΟ" 30,6 ΔΙΣ €;

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 4,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ;


Για το 2009 δε, η διαφορά γίνεται πολύ μεγαλύτερη αν υπολογίσουμε ότι το έλλειμμα εφέτος έχει τεχνητά φουσκωθεί τουλάχιστον κατά 10 δις €. Έτσι η διαφορά μεταξύ ελλείμματος και αύξησης του χρέους για το 2009 φτάνει τα 15 δις €. Οι αλχημείες του ΠΑΣΟΚ ξανά στο μεγαλείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες