Χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, . - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, .

Aπό τους Οικολόγους Πράσινους
Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. Χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, η σημερινή εξέλιξη
Για την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μηχανισμό δανεισμού της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ιωάννα Κοντούλη έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Σηματοδοτεί τη χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, καθώς δε διασφαλίζει ούτε καν ότι...

η χώρα θα αποφύγει τελικά την πτώχευση. Τα δείγματα γραφής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αφορούν μόνο σαρωτικές μειώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αλλά και εκτεταμένη λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.
Η ελληνική κυβέρνηση, η τωρινή και οι προηγούμενες, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στάθηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ελληνικό Δημόσιο δε χρειαζόταν δανεικά, αλλά εγγυήσεις για να δανειστεί με αξιοπρεπή επιτόκια. Η χώρα αφέθηκε στο έλεος των χρηματαγορών, επειδή τις εγγυήσεις αυτές δεν τις διεκδίκησε η κυβέρνηση ούτε τις πρόσφεραν οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης.
Δεν θα μοιραστούμε αυταπάτες ότι γίνεται να μείνουμε ανέγγιχτοι, θα επιμείνουμε όμως σε συνολικές λύσεις για υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών, δίκαιη κατανομή των όποιων αναπόφευκτων βαρών, βιώσιμη πολιτική για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι η ώρα να διαμορφώσουμε εναλλακτικές απαντήσεις για ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτική κρίση. Και, παράλληλα, να ζητήσουμε τις ευθύνες που απαιτεί η κοινωνία για όσα έπρεπε να είχαν αλλάξει και δεν άλλαξαν».
Η οικονομική κρίση και οι τελευταίες εξελίξεις θα είναι κεντρικό θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες