Έβαλαν φωτιά έξω από τον παλαιό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Έβαλαν φωτιά έξω από τον παλαιό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας


Αναστάτωση προκλήθηκε βράδυ, γύρω στις 11, στον Παλαιό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας, όταν ξαφνικά, άρπαξαν φωτιά κλαδιά που βρίσκονταν μπροστά από το ιερό του Ναού.
Οι φλόγες έφταναν μέχρι την παλιά σκεπή του Ναού, με κίνδυνο να επεκταθεί σε όλη τη στέγη, λόγω της παλαιότητας των υλικών της. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση περιοίκων και ατόμων που βρισκόταν στο Ναό, στον οποίο εκείνη την ώρα τελούνταν η βραδινή ακολουθία του Νυμφίου, καταλάγιασε τη φωτιά, μέχρι να έρθει, πολύ έγκαιρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με δύο οχήματα και πέντε άνδρες, για να σβήσει εντελώς τις φλόγες.

Στο σημείο άμεσα κατέφθασε και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας πύραρχος Διονύσης Ντόβας, ο οποίος και διέταξε να παραμείνει κλιμάκιο της Υπηρεσίας για αρκετή ώρα στον χώρο του συμβάντος, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Μετά το ατυχές συμβάν, χθες το πρωί, συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας απομάκρυνε όλα τα εύφλεκτα υλικά (χόρτα, κλαδιά, σκουπίδια κ.α.) που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του μεταβυζαντινού Ναού. Συνεργείο έστειλε και ο Δήμος Βέροιας, αλλά ο χώρος είχε ήδη καθαριστεί ικανοποιητικά.

Σχετικά με τα αίτια, αν και διενεργείται προανάκριση, οι εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, αλλά και οι μαρτυρίες, κάνουν λόγο για κάποια εστία φλόγας, όπως τσιγάρο ή αναμμένο χαρτί, που πετάχτηκε από αγνώστους στο σημείο.


Φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό
Προχθές το βράδυ επίσης, 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, επικαθήμενο φορτηγό κινούμενο επί της Εγνατίας οδού, ενάμιση χιλιόμετρο πριν τον κόμβο της Βέροιας (στο ρεύμα προς Κοζάνη), τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το φορτηγό, που μετέφερε γάλατα με προορισμό την Αθήνα, δεν κάηκε ολόκληρο, καθώς τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας μπήκαν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έφτασαν άμεσα στο συμβάν. Η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, στο ρεύμα του συμβάντος, διακόπηκε από την Τροχαία της Βέροιας για μισή ώρα περίπου.

Νίκος Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες