Τοξικό νέφος από πυρκαγιά στη Δράμα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Τοξικό νέφος από πυρκαγιά στη Δράμα

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη ελαστικών στη Δράμα, προκάλεσε τοξικό νέφος, που απείλησε την πόλη, αλλά οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν το νέφος προς τη Βουλγαρία και στη συνέχεια το διέλυσαν
.
  Η φωτιά τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής υπό έλεγχο παρουσία 5 πυροσβεστικών οχημάτων και 15 πυροσβεστών και ως αργά τοβράδυ θα  καλυφθεί με χώμα όλη η καιόμενη περιοχή.
      "Είναι φυσικό μετα από μια τέτοια πυρκαγιά να προκληθεί τοξικό νέφος" παρατήρησε ο Δρ Νίκος Κατσαρός, τέως πρόεδρος του ΕΦΕΤ, της Ενωσης Ελλήνων Χημεικων  "όταν καίγονται ελαστικά παράγονται υρδογονάνθακες, αλτεϊδες, τόνες, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, μικροσωματίδια και μεγάλες ποσότητες καπνού. Σε αυτές τις περιπτώσεις άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα μικρα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται, να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα στις οικείες τους. Σε περίπτωση, που ακολουθήσει βροχή μετα την πυρκαγιά απαιτείται τα φρούτα και τα λαχανικά να πλυθούν πολύ καλά ακόμα και με σαπούνι, ώστε να απομακρυνθούν όλες οι τοξικές ουσίες, που πιθανόν να έχουν επικαθισει πάνω τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες