Ένας στους οκτώ δεν πληρώνει την ΔΕΗ! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ένας στους οκτώ δεν πληρώνει την ΔΕΗ!


Κι όμως οι χρεώσεις αυξάνονται συνέχεια
H οικονομική κρίση δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα να καίνε οι Έλληνες όλο και λιγότερο ηλεκτρικό αλλά και να μην πληρώνουν το ηλεκτρικό που καίνε! Μοιάζει ...απίστευτο, αλλά είναι ελληνικό και αληθινό το ότι ο ένας στος οκτώ με δέκα πολίτες ΔΕΝ πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμούς του στην ΔΕΗ ή στους ιδιώτες παρόχους που προμηθεύουν με ρεύμα διάφορες κατηγορίες καταναλωτών.

Το στοιχείο δίνει αρμόδιο στέλεχος της επιχείρησης που ρωτήθηκε σχετικά με αφορμή επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, η οποία απεστάλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά προς έκφραση διαμαρτυρίας επειδή η ΔΕΗ έχει αρχίσει να αποξηλώνει ρολόγια από επιχειρήσεις που δεν εξοφλούν τον λογαριασμό ρεύματος!

“Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών αποκοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος στην επιστολή και επισημαίνει ότι “σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπουμε την υποχρέωση των συναδέλφων να πληρώνουν τους λογαρασμούς. Θεωρούμε όμως ως άτυπη υποχρέωση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ την παροχή διευκόλυνσης σε ορισμένες ομάδες, όπως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που στη δίνη των καταστάσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις”

Από την πλευρά της η ΔΕΗ απάντησε ότι στις περιπτώσεις αποξήλωσης ακολουθείται η συνήθης διαδικασία, ωστόσο το πρόβλημα είναι άλλο: αν στους μη πληρώνοντες συμπεριληφθούν και εκείνοι που αργούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, φτάνουμε στο 20% των ηλεκτροδοτούμενων πελατών της ΔΕΗ, δηλαδή σε επίπεδο πολύ πάνω από το 2%-2,5% που είναι κατά μέσον όρο το όριο “ανοχής ” για τις ηλεκτρικές εταιρίες στην Ευρώπη. Σε ένα νούμερο εξωπραγματικό, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και πρόβλημα ρευστότητας για την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Εκτός από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις που κλείνουν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εταιριών και βιομηχανιών που δεν πληρώνουν ή καταβάλουν ποσά έναντι. Η ΔΕΗ έχει χάσει μερίδιο περί το 13% από τα λεγόμενα “φιλέτα” της, δηλαδή τους εμπορικούς πελάτες, μέρος των οποίων φιλοδοξεί να ανακτήσιε με τη νέα χρονιά, καθώς τα τιμολόγια ρεύματος για αυτούς μειώνονται.

Ωστόσο, οι μειώσεις στα τιμολόγια κινδυνεύουν να καννιβαλιστούν από την αύξηση άλλων χρεώσεων! Στο πολυνομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, υπάρχει η πρόβλεψη για διπλασιασμό, από τα 2,5 στα 5,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους χρήστες πλην των νοικοκυριών και των αγροτών.

Και μόλις χτες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωστοποίησε ότι αυξάνει κατά περίπου 20.000 ευρώ τον χρόνο τα πλαφόν των χρεώσεων τόσο για το τέλος που εισπράττεται υπέρ των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), όσο και για το τέλος που εισπράττεται ως ΥΚΩ (Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας) με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος...

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες