Και Αχαιοί επιχειρηματίες στην απάτη- μαμούθ, ύψους 300 εκ. ευρώ, εις βάρος του ΙΚΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Και Αχαιοί επιχειρηματίες στην απάτη- μαμούθ, ύψους 300 εκ. ευρώ, εις βάρος του ΙΚΑ

Στο κόλπο και άτομα από Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Γιάννενα, Κέρκυρα, Πιερία Πρέβεζα και Σέρρες

Απάτη- μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος, ο οποίος κατήγγειλε ότι ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες
αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι δηλωμένοι εργαζόμενοι που είχαν κάνει την συμφωνία με τα κυκλώματα έπαιρναν τα ένσημα ασφάλισης και όλες τις παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα,
επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) καταβάλλοντας την εισφορά που τους αναλογούσε στο ΙΚΑ, και στον δήθεν εργοδότη το ποσό που είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ο οποίος όμως δεν το κατέβαλε στο ΙΚΑ, όπως υποχρεούται από το νόμο.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκλήθηκε ζημιά για το ΙΚΑ που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ "οι εργοδότες" οικειοποιούνταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που δεν κατέβαλαν.

Οι μηνύσεις του διοικητή του ΙΚΑ διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να εκδοθούν διατάξεις και δικαστικά βουλεύματα με τα οποία
διενεργήθηκε έρευνα στο διαδίκτυο από την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων που εξαπατούσαν το ΙΚΑ καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.

Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν 62 άτομα που είναι πίσω από κατασκευαστικές εταιρίες, επιχειρηματίες, κατασκευαστές, λογιστές καθώς και ένα δικηγορικό γραφείο, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Αχαΐα, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, την Πιερία, την Πρέβεζα και τις Σέρρες.

Κλιμάκια αστυνομικών έκαναν έρευνες και στα 62 αυτά άτομα που διαπιστώθηκε ότι είχαν άμεση εμπλοκή στην απάτη. Στο σπίτι ενός από τους εμπλεκόμενους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 170.080 ευρώ το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις επαγγελματίες δραστηριότητές του.

Η συνολική ζημία για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ασφαλισμένοι που δηλώνονταν χωρίς στην πραγματικότητα να εργάζονται, φτάνουν τα 50.000 άτομα.

Η απάτη γινόταν εν γνώσει και του δήθεν εργοδότη και του ασφαλισμένου.




thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες