Την πάτησαν οι οικοδόμοι απο απατεώνες,και πληρώσανε ένα κάρο λεφτά για ένσημα. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Την πάτησαν οι οικοδόμοι απο απατεώνες,και πληρώσανε ένα κάρο λεφτά για ένσημα.

Φώτο αχείο
Μεγάλη κομπίνα με οικοδομικά ένσημα αποκαλύφθηκε σε Ξάνθη, Χρυσούπολη και Δράμα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας "Εμπρός".
Η υπόθεση που συζητείται εδώ και καιρό στην περιοχή αλλά δεν είχε αναδειχθεί, αφορά στην αγορά ενσήμων από οικοδόμους της περιοχής που αναζητούσαν εναγωνίως ένσημα λόγω της μεγάλης κρίσης στον οικοδομικό κλάδο, προκειμένου να έχουν περίθαλψη και δωρόσημο το επόμενο έτος.
Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις άδειες οικοδομής των Ρομά και έχοντας στην κατοχή τους τον Αριθμό Μητρώου Οικοδομικού Έργου που είχαν
πάρει από το ΊΚΑ, προχώρησαν – προφανώς- σε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης και «πουλούσαν» ένσημα στους ανυποψίαστους οικοδόμους. Σύμφωνα με την ονομαστική αξία των ενσήμων το ύψος της απάτης ανέρχεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και στην περίπτωση που εισέπραξαν ποσό μικρότερο, περίπου 25 με 30 ευρώ ανά ημερομίσθιο όπως πιθανολογείται, εισέπραξαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τους οικοδόμους.

Τα ένσημα καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά στα οικοδομικά έργα αλλά όταν αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ περισσότερα από όσα προέβλεπε η άδεια κάθε οικοδομής ακυρώθηκαν από το ΙΚΑ. Οι οικοδόμοι που έπεσαν θύματα προέρχονται κυρίως από Ξάνθη, Δράμα και – με βάση νεότερες πληροφορίες- από το Διδυμότειχο.

Πως στήθηκε η "κομπίνα"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εμπρός» πρόκειται για 75.000 πλαστά ένσημα , τα μισά εκ των οποίων εμφανίστηκαν στο ΙΚΑ Χρυσούπολης και τα υπόλοιπα στα υποκαταστήματα ΙΚΑ Ξάνθης και Δράμας. Οι άτυχοι οικοδόμοι πλήρωσαν για τα ένσημα αυτά (με βάση τη συνήθη αλλά παράτυπη πρακτική στον οικοδομικό κλάδο) και αυτά εμφανίστηκαν στην καρτέλα τους αφού πάντα οι οικοδόμοι ζητούν αντίγραφο καρτέλας από το τοπικό τους υποκατάστημα, γεγονός που επιβεβαίωσε την καταχώρησή τους. Όμως μετά από αρκετό διάστημα και αφού η υπόθεση απασχόλησε αρκετά το Ίδρυμα, τα ένσημα ακυρώθηκαν – ενώ δεν είχαν πληρωθεί φυσικά- και οι οικοδόμοι έμειναν χωρίς περίθαλψη και δωρόσημο.

Αρκετοί κατηγορούν το ΙΚΑ για το γεγονός ότι καθυστέρησε αρκετά να αντιδράσει παρότι ήταν προφανές ότι κάτι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα οικοδομικά έργα, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για εμπλοκή και υπαλλήλου του ιδρύματος, εργολάβων, λογιστών ακόμη και άλλων γνωστών προσώπων στις τοπικές κοινωνίες. Το ΙΚΑ πρόκειται να κινηθεί εναντίον των ιδιοκτητών των έργων – που μάλλον είναι ανυποψίαστοι-ενώ οι οικοδόμοι εναντίον όσων τους εξαπάτησαν. Ήδη έχουν προχωρήσει στη συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ Χρυσούπολης ενώ στοχοποιούν κυρίως εργολάβο που φέρεται ως ο βασικός εγκέφαλος.



http://www.xanthipress.gr/eidiseis/koinonia/5804-m-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες