Θετικό κλίμα στο υπουργείο για το σχολείο Σφηκιάς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Θετικό κλίμα στο υπουργείο για το σχολείο Σφηκιάς

Το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκε χθες διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με επικεφαλής τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου, για να θέσει το αίτημα για τη συνέχιση λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Σφηκιάς (διαφωνία στην προωθούμενη από το υπουργείο συγχώνευσή του με το δημοτικό σχολείο Ριζωμάτων), σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του σώματος.
Η επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν οι
επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων Λ. Τσαβδαρίδης, Ι. Σοφρόνωφ και Χρ. Σαββαΐδου, όπως και τρεις εκπρόσωποι της Σφηκιάς (ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ι. Χειμώνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σφηκιάς Β. Χειμώνας κι ένας άλλος γονιός) συναντήθηκε (απουσία της υφυπουργού Παιδείας) με υπηρεσιακούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια του γραφείου της κ. Χριστοφιλοπούλου, παρουσία και του Βουλευτή Τ. Σιδηρόπουλου.
Όπως πληροφορηθήκαμε, το κλίμα ήταν θετικό για το αίτημα. Μετά τα επιχειρήματα που εξέθεσε η επιτροπή, δόθηκε μια υπόσχεση θετικής εισήγησης προς την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου ώστε να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο Σφηκιάς. Οι αποφάσεις της επιτροπής αναμένονται στα τέλη Μαΐου, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Άσχετα με το αν τελικά επιτευχθεί ο στόχος, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλοι μαζί οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατέβηκαν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν ένα αίτημα κι αυτό, από μόνο του, πολύ σημαντικό.
Mακεδονική εφημερίδα

1 σχόλιο:

χειμωνας ιωαννης είπε...

ολο θετικα μας λενε και στο τελος θα μας το κλεισουν // αλλα δεν θα τους περαση //

Post Bottom Ad

Σελίδες